Dieren van het Dierenpark Maastricht gezond
De gezondheid van de dieren in het Dierenpark Maastricht is erg belangrijk. Daarom worden ze goed verzorgd en regelmatig gecontroleerd door de dierenarts en de hoefsmid. Zodat ze niet alleen gezond zijn, maar ook gezond blijven.

Gezondheid van de ezels
De ezels zijn gechipt en ontwormd. De dierenarts heeft ze ook ingeënt tegen Tetanus en Influenza. Omdat de hoeven zo belangrijk zijn voor deze dieren, kapt de dierenarts ze regelmatig. Tot slot het gebit. Net als bij mensen is het ook voor ezels belangrijk om een gezond gebit te hebben. Daarom wordt het regelmatig gecontroleerd en verzorgd.

Schapen en geiten
Natuurlijk zijn er ook andere dieren. Zoals de schapen en geiten. Deze zijn geregistreerd in een stallijst en geoormerkt. Onze dierenarts controleert de schapen en geiten met regelmaat. Gelukkig heeft hij vastgesteld dat ze gezond zijn. Wel zijn ze te zwaar. We willen u dan ook vragen die dieren niet bij te voeren. Daar zorgen wij voor.

19
Nieuws & updates

Hier vindt u nieuwtjes, weetjes en aankondigingen van activiteiten in en rond het Dierenpark Maastricht.


apr
2013

18
apr
2013

"Sjieke wandeltocht" voor een nieuwe ezelin door Café Sjiek
Café Sjiek bestaat dit jaar 30 jaar en heeft a.s. zondag 21 april een wandeltocht georganiseerd. Het inschrijfgeld wordt mede bestemd voor de aankoop van een ezelin voor Dierenpark Maastricht. Op zondag 21 april om 17.00 wordt de cheque aan het bestuur van de Stichting Dierenpark Maastricht overhandigd in galerie Dis aan de Tafelstraat.

Onze dank gaat uit naar de familie Berben van café Sjiek en alle ondernemers die geholpen hebben!Lammetjes geboren!
Vanmiddag 18 april 2013, zijn 3 lammetjes (schaapjes) geboren zijn. Ze zitten voorlopig nog even met de moeder in de stal...


16
apr
2013
Café Sjiek sponsort nieuwe liefde voor ezel Bendzi
Enkele weken geleden is ons ezelinnetje plotseling overleden. Het mannetje Benzi was erg eenzaam en bedroefd. Wij hebben toen zijn vader zolang bij hem gezet. De heer Frans Hermans van de O.L.Vrouweparochie, aan wie we de ezels hadden uitgeleend voor de levende kerststal is gaan bekijken hoe we aan een nieuw "Marieke" konden komen. Hij benaderde winkeliers en ondernemers uit het Jekerkwartier voor sponsoring met als resultaat dat café Sjiek het ezelinnetje aan ons gaat aanbieden....
31
jan
2013

17
jan
2013

Geboorte!
Het Dierenpark Maastricht is ‘in verwachting’. Als alles goed gaat worden er in het voorjaar jonge lammetjes geboren. Tot nu toe verloopt alles voorspoedig. Via onze website houden we u op de hoogte...


Bevers rukken op naar de binnenstad
Wie een wandelingetje in het Stadspark bij de Jeker maakt, kan zomaar oog in oog komen te staan met een bever...> Lees meer over de Duckrace Maastricht
8
nov
2012
Boek presentatie 'Stadspark Maastricht'
Donderdag 8 november om 17.00 uur vindt bij boekhandel Selexyz te Maastricht de presentatie plaats van het unieke boek ‘Stadspark Maastricht’. Wethouder van Grootheest neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Dit boek neemt u mee naar het stadspark van toen en nu. Het is vanaf 9 november 2012 verkrijgbaar bij de VVV en de Maastrichtse boekhandels...
> Lees meer
> Lees meer
> Aanmelden wandeltocht en info
24
apr
2013

Sjieke cheque voor nieuwe Ezelin uitgereikt!
Op onderstaande link kunt u de uitreiking van de cheque voor een nieuwe ezelin bekijken.


> Uitreiking Sjieke cheque (Maastricht Aktueel)
Onze ezels in levende kerststal
Vanaf 20 december hebben wij onze ezels uitgeleend aan de parochie van Onze Lieve Vrouwe. Zij maken deel uit van de levende kerststal op het Onze Lieve Vrouweplein.
Benzi en zijn papa blijven!
Omdat het moeilijk is om een ezelin te krijgen is besloten dat de 2 ezels in het park blijven. Het zijn lieve dieren en ze kunnen goed met elkaar opschieten.


19
dec
2013

20
dec
2013

Dierenpark Maastricht doet mee opening Tapijnkazerne Open Monumentendag
Op 13 september a.s. vindt de Open Monumentendag plaats. Dierenpark Maastricht sluit dan aan bij de openstelling van de Tapijnkazerne. Hier zijn van 10.00-16.30 uur verschillende locaties te bezichtigen met films en foto’s over de geschiedenis van het kazerneterrein. Om 12.00 start de feestelijke start van de herbestemming van Tapijn, waar ook het Dierenpark Maastricht bij betrokken is.
Duckrace uitstekend verlopen!
Met dank aan de Ronde Tafel 174 die de Duckrace organiseerde voor de Stichting Dierenpark Maastricht is in totaal een bedrag van meer dan € 10.000 opgehaald. Wij danken de Ronde Tafel 174 en het bestuur voor de organisatie van de Duckrace!


12
mei
2014

13
sep
2014

Ezeltjes Bendzie en Papa krijgen likstenen van Familie von Berg
De ezeltjes uit het Dierenpark Maastricht hebben twee likstenen gekregen. Familie von Berg (de donateur), heeft ze onder toeziend oog van de voorzitter Dhr. Ruyters en secretaris Dhr. Boosten van stichting Dierenpark Maastricht opgehangen.

Iedere ezel heeft een individuele behoefte aan zout. Een liksteen is daarom een noodzakelijk onderdeel in de voeding van een ezel. Bij een tekort aan zout of andere mineralen begint een ezel te likken aan handen, muren, hekken of ze beginnen grond te eten. Dat komt omdat er dan een verminderde opname van eiwitten en energie uit het voer ontstaat. Hierdoor is de ezel eerder vermoeid en kan hij een droge huid krijgen.

Door de nieuwe likstenen voorzien de ezels in het Dierenpark Maastricht zelf in hun behoefte aan zout en andere belangrijke mineralen. En zolang er voldoende water aanwezig is, ontstaat er nooit een overschot aan zout. Klik op de foto's om deze te bekijken in de volledige grootte.

24
aug
2014

8
dec
2014

14
jan
2015

Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit controleert welzijn dieren

In november bracht de inspecteur van de afdeling Toezichtuitvoering Landbouw een bezoek aan het Dierenpark Maastricht, om het welzijn van de schapen, ezels en geiten te onderzoeken. De afdeling Toezichuitvoering Landbouw is een onderdeel van Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) van het Ministerie van Economische Zaken. Na een zorgvuldige inspectie ontving het Dierenpark Maastricht een mooi eindresultaat: een positief rapport over het welzijn van de dieren.

Tijdens de inspectie is niet alleen gekeken naar het welzijn van de dieren in het algemeen, maar ook naar de huisvesting en de voeding. De conclusie luidde als volgt: ‘Alle dieren zagen er goed en verzorgd uit. Ze hadden allemaal de beschikking over voldoende gras en water. In de stallen was voldoende hooi waar de dieren over konden beschikken. De stallen waren schoon, er lag geen mest’.

Natuurlijk zijn wij trots op dit prachtige resultaat.
We zetten ons voor de volle 100% in om de volgende keer weer zo’n mooi resultaat te behalen.


26
feb
2015

Like onze nieuwe Facebookpagina!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, weetjes en activiteiten van het Dierenpark Maastricht? Wij hebben een nieuwe Facebookpagina. Like ons op Facebook en weet zeker dat u niets mist! Klik hier om direct even te kijken!


4
mrt
2015

10 mei 2015 tweede editie Duckrace Maastricht

De tweede zondag van mei 2015 kleurt de Jeker opnieuw knalgeel. In het stadspark worden dan ruim 10.000 badeendjes te water gelaten voor de tweede editie van de Duckrace Maastricht, georganiseerd door Ronde Tafel 174 Maastricht.


2
mrt
2015

Kom kijken bij het schaap scheren op 10 mei

Op Moederdag, 10 mei, scheren we drie van onze schapen. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Kom dan gerust kijken van 12.30 tot 15.30 uur in het Dierenpark Maastricht. Misschien zie je dan ook al pasgeboren lammetjes. Leuk om te combineren met de Duckrace Maastricht, die dan in het Stadspark plaatsvindt!

Opknapbeurt Dierenpark Maastricht met opbrengsten van Duckrace
Het is al weer een tijdje geleden. De Duckrace Maastricht, georganiseerd door de Ronde Tafel 174. Het Dierenpark kreeg een prachtige financiële bijdrage waar we ontzettend blij mee zijn! En die hebben we gebruikt om het Dierenpark nog ‘sjoener’ te maken.

Opknappen van de volière
Misschien is het je wel opgevallen: de werkzaamheden aan onze volière. Trots kunnen we nu vertellen dat de volière helemaal is opgeknapt! Wat is er gebeurd? Hij is vakkundig geschilderd en alle vuiligheid is verwijderd.

Werkzaamheden aan het eiland
Maar er is meer gebeurd. Het eiland in de vijver is verfraaid en herbeplant, als je oplet zie je dat er een reigerpaar zit! Verder is de loopbrug gerenoveerd. Tot slot de hekwerken. Ook die zijn opgeknapt. Dit alles is ons mogelijk gemaakt door de ruime financiële bijdrage van de Ronde Tafel 174, door de Duckrace. Natuurlijk houden we je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

16
nov
2015